Se alle 

 ID-billeder

  • Fotograf: Jan Grathwohl
    Foto: Jan Grathwohl
  • Fotograf: Tom Rasmusen
    Foto: Tom Rasmusen
  • Fotograf: Per Bo Ravnå
    Foto: Per Bo Ravnå

Kendetegn

: Forårsmejer er en gulbrun mejer, ofte med lyse prikker. Saddeltegningen er som regel utydelig. Benene er halvlange. Artens bedste kendetegn er den meget store øjenhøj.
Forårsmejer
Bedste identifikationsfoto udvalgt af Naturbasen medlemmer
Foto: Brian Willum Petersen

Forveksling

: Kan forveksles med andre mejere, men er en ret tidlig art, forår og forsommer.

Kan især forveksles med den knap så almindelige Storøjet mejer, som har store torne på pedipalperne og ofte er mere kontrastrig.

Udbredelse

: Forårsmejer er meget almindelig og er udbredt i hele Danmark
Forårsmejer - udbredelseskort

Hvornår ses den?

: Den voksne fra april til hen i juli, ungerne om efteråret og vinteren.

Tidsmæssig fordeling

af Forårsmejer baseret på Naturbasens observationer:
Forårsmejer - ugentlig fordeling
Se også månedlig fordeling

Forårsmejer - månedlig fordeling

Biologi

: Forårsmejer lever af både dyr og planter. Den lægger æg i løs jord og sprækker, og ungerne kommer frem om efteråret. De bliver voksne i løbet af foråret.

Levested

: Forårsmejer kan træffes på næsten alle biotopstyper.
Litteratur brugt til denne beskrivelse
Søren Toft: Natur og Museum, Mejerne

De senest indberettede arter i Naturbasen: