Se alle 

 ID-billeder

  • Fotograf: Erik Steen Larsen
    Foto: Erik Steen Larsen
  • Fotograf: Keld Skytte Petersen
    Foto: Keld Skytte Petersen
  • Fotograf: Ulla Friborg
    Foto: Ulla Friborg

Kendetegn

: Vingefang: 34-40 mm. Begge vingepar er brun-røde med et hvidt bånd. Derudover er der på forvingerne både en centralt placeret hvid plet og et hvidt felt ved vingeroden. For enden af hunnens bagkrop er der en grålig "uldtot", deraf det danske navn.
Uldhale
Bedste identifikationsfoto udvalgt af Naturbasen medlemmer
Foto: Ulla Friborg

Forveksling

: Kan svært forveksles med Poppelspinder, P. populi, men denne er sort i grundfarven og flyver først i oktober-november.

Udbredelse

: En sjælden art der kun har bestande på Vestsjælland, Fyn, Bornholm, og i Østjylland. Lokaliteterne er ganske få og ofte ret små.
Uldhale - udbredelseskort

Hvornår ses den?

: Flyvetiden er april-maj, larven kan findes i maj-juli.

Tidsmæssig fordeling

af Uldhale baseret på Naturbasens observationer:
Uldhale - ugentlig fordeling
Se også månedlig fordeling

Uldhale - månedlig fordeling

Biologi

: Arten kommer ofte til lyslokning. Munddelene på imago er gennem evolutionen blevet reducerede, hvilket forhindrer fødeindtagelsen. Larverne lever i store fællesspind på (især) slåen, men også tjørn. Herfra vandrer de ud på ædetogter på de nærmeste grene, som de hurtigt afløver.

Levested

: I Danmark findes arten især på kystoverdrev med slåenkrat.
Litteratur brugt til denne beskrivelse
Michael Fibiger & Morten Top-Jensen: Danmarks Sommerfugle, 2009.

Per Stadel Nielsen: Den lille Grå, 2000.

De senest indberettede arter i Naturbasen: