Se alle 

 ID-billeder

  • Fotograf: Morten Kofoed-Hansen
    Foto: Morten Kofoed-Hansen
  • Fotograf: Morten Kofoed-Hansen
    Foto: Morten Kofoed-Hansen
  • Fotograf: Ole Bidstrup
    Foto: Ole Bidstrup

Atlas

: Otiorhynchus desertus overvåges i Atlasprojektet Danmarks Biller

Kendetegn

: Længde: 3,6-4,6 mm fra øjnenes forrand til dækvingespidsen. Benene og følehornene er rødbrune. Kroppen er normalt mørkebrun, men kan også være lysere eller mørkere.

Alle lår er tandede, baglårenes tand er svag. Snuden er bredere end lang. Pronotum er kraftigt vortet, på midten med 1 grov længderynke, undertiden omgivet af svagere og korte længderynker. Dækvingerne er ret matte med ret tæt behåring og kraftige punkstriber.

Otiorhynchus desertus
Bedste identifikationsfoto udvalgt af Naturbasen medlemmer
Foto: Morten Kofoed-Hansen

Forveksling

: Den største forvekslingsmulighed er Jordbærøresnudebille (Otiorhynchus ovatus), som ligner meget i kropsform og farve. Den adskilles ved at have minimum 2 grove længderynker på pronotum og har desuden blankere og mere spredt behårede dækvinger og kraftigere baglårstand. Yderligere er pronotum i forhold til dækvingerne lidt større hos ovatus.

Andre arter i slægten, som f.eks. Otiorhynchus rugosostriatus, smreczynskii og crataegi kan også ligne, men de mangler længderynken centralt på pronotum.

Udbredelse

: Arten er kendt fra alle dele af landet undtagen Vest- og Nordvestjylland.
Otiorhynchus desertus - udbredelseskort

Hvornår ses den?

: Primært april-september.

Tidsmæssig fordeling

af Otiorhynchus desertus baseret på Naturbasens observationer:
Otiorhynchus desertus - ugentlig fordeling
Se også månedlig fordeling

Otiorhynchus desertus - månedlig fordeling

Biologi

: Den lever blandt andet på Gedeblad og Strand-Vejbred.

Levested

: Skove, skråninger og havskrænter.
Litteratur brugt til denne beskrivelse
Victor Hansen, 1968: Danmarks Fauna 69 - Biller XXI. Snudebiller

coleo-net.de:

www.coleo-net.de...tournieria

Den danske rødliste:

bios.au.dk...

De senest indberettede arter i Naturbasen: