Se alle 

 ID-billeder

  • Fotograf: Lars Thomas
    Foto: Lars Thomas
  • Fotograf: Linda Kjær-Thomsen
    Foto: Linda Kjær-Thomsen
  • Fotograf: Linda Kjær-Thomsen
    Foto: Linda Kjær-Thomsen

Atlas

: Brachonyx pineti overvåges i Atlasprojektet Danmarks Biller

Kendetegn

: Længde: 2,3-2,6 mm fra øjnenes forrand til dækvingespidsen. Næsten ensfarvet rødbrunlig, kun snuden er mørkere. Hele dyret undtagen snuden er beklædt med nedliggende grågule hår, som er tættest på hovedet og pronotum.

Kroppen er meget langstrakt. Benene er ret kraftige, med meget korte skinneben. Alle lårene er utandede. Snuden er blank og tydeligt krummet, ca. så lang som hovedet og pronotum tilsammen. Hovedet er kort med små og noget udstående øjne. Pronotum er bredere end langt og tilsmalnet fortil. Dækvingerne har tydelige punktstriber, mellemrummene er ikke bredere end punktstriberne.

Brachonyx pineti
Bedste identifikationsfoto udvalgt af Naturbasen medlemmer
Foto: Jens Søgaard Hansen

Forveksling

: En meget karakteristisk lille snudebille, som ikke bør kunne forveksles med andre arter.

Udbredelse

: Arten er fundet i alle landsdele på nær Lolland-Falster, men den er ikke almindelig.
Brachonyx pineti - udbredelseskort

Hvornår ses den?

: April-juli og august-november.

Tidsmæssig fordeling

af Brachonyx pineti baseret på Naturbasens observationer:
Brachonyx pineti - ugentlig fordeling
Se også månedlig fordeling

Brachonyx pineti - månedlig fordeling

Biologi

: Arten er tilknyttet fyr, hvor larven minerer i fyrrenålene. Forpupningen finder ligeledes sted i nålene. Nogle af laverne udvikles til voksne allerede i efteråret, mens andre overvintrer.

Levested

: Fyrreskove, heder mm.
Litteratur brugt til denne beskrivelse
Victor Hansen, 1968: Danmarks Fauna 69 - Biller XXI. Snudebiller

De senest indberettede arter i Naturbasen: