Se alle 

 ID-billeder

Svær at bestemme!

Adskillelse fra den almindelige art, Arion distinctus, kræver dissektion af kønsorganer.

Kendetegn

: Minder meget om den almindelige Sortsidesnegl, Arion distinctus. Nøgen havesnegl har tidligere været forvekslet med denne, men er ikke med sikkerhed truffet i DK.

En 30–40 mm lang (undtagelsesvis op til 50 mm) skovsnegl. I farven er den grå til blålig sort med mørke længdebånd (det højre bånd løber normalt helt over åndehullet). Følehornene er blålige eller rødlige, og sneglen har blålig eller orange halespids. Den første række af tuberkler over fodkanten er hvid. Den sammentrukne krop er halvcirkelformet (ikke klokkeformet) i tværsnit. Sålen er orange eller gul. Kroppens slim er gul-orange. Unger er blågrå med en mørkere ryg og en gul sål.

Forveksling

: Størst forveksling med Sortsidesnegl,A distinctus, som også har gul sål.

Nyttige indikationer er, at A. distinctus har mørke følehorn uden det røde eller violette skær, der er typisk for A. hortensis. Det generelle udseende af ryggen er gulere eller brunere end hos A. hortensis. Rækken af ​​tuberkler direkte over sålen er ikke så hvid. som det er typisk for A. hortensis, og (mindst pålideligt) har længdestriberne en tendens til at sidde lavere og løber gennem åndehullet i stedet for over.

Udbredelse

: Udbredt i det sydlige England og Centraleuropa.

Hvornår ses den?

: Slut maj,Juni, juli, august,september....

Biologi

: Spiser planter nær jorden, og specielt et problem for jordbær, salat og kimplanter

Levested

: Mest almindelig (UK) på kultiverede områder, men ses også i haver
Litteratur brugt til denne beskrivelse

De senest indberettede arter i Naturbasen: