Artsleksikon

Vælg den art du leder efter på listen, eller find arten via søgefeltet i menuen øverst på siden.

 Beskrivelse af familien

Flerårige urter med tynde, hule, linjeformede blade. Blomsterne er tvekønnede og sidder i en lang akslignende klase. Der er 6 støvblade, men ikke noget egentligt bloster; derimod er der en ret uanseelig blosteragtig udvækst fra støvknapbåndet ved grunden af hver støvdrager, som fungerer som bloster. Frugten er en spaltefrugt med 3 eller 6 delfrugter og åbner sig nedefra. Planterne smager salt.

Familienavnet "Juncaginaceae" betyder "sivagtig" eller "sivlignende" og hentyder til den overfladiske lighed med medlemmer af Sivfamilien "Juncaceae".

Det er en lille familie med få arter. Tidligere blev Blomstersiv inkluderet i familien, men de er nu i deres egen familie.

I Danmark har vi kun slægten Trehage med 2 arter: Kær-Trehage og Strand-Trehage, som ser ret forskellige ud. Undertiden står spaltefrugterne ud som 3 spidse takker, hvilket har givet slægten dens navn.

Beskrivelser skrives kollektivt af medlemmerne. Det betyder at også du kan redigere denne beskrivelse og dermed gøre den bedre.De senest indberettede arter i Naturbasen: