Se alle 

 ID-billeder

  • Fotograf: Michael Straarup Nielsen
    Foto: Michael Straarup Nielsen
  • Fotograf: Steen Hansen
    Foto: Steen Hansen
  • Fotograf: Karen Thomsen
    Foto: Karen Thomsen

Kendetegn

: Remmetang er en grenet, olivenfarvet brunalge med 1-2 cm brede, flade bændellignende skud, ofte af flere meters længde. Overfladen er dækket af knopper, som er algens kønsorganer.
Remmetang
Bedste identifikationsfoto udvalgt af Naturbasen medlemmer
Foto: Steen Hansen

Variation

: Farven varierer fra grøn- til brunlig afhængigt af vækstforholdene. I indtørret tilstand er algen sort. Ligger undertiden i store sammenfiltrede dynger opskyllet på stranden.

Forveksling

: Er karakteristisk med de bændelformede skud og den knudrede overflade, og forveksles næppe med andre alger.

Udbredelse

: Remmetang vokser i Atlanterhavet mellem Portugal og Norge, men ikke i danske farvande. Der findes en bestand omkring Helgoland.
Remmetang - udbredelseskort

Hvornår ses den?

: Kan findes opskyllet på stranden hele året.

Kaldes også Havspaghetti pga. sit udseende og anvendelighed i madlavningen. Kan koges og serveres lige som alm. spaghetti. Forhandles i tørret tilstand, bl.a. af norske fødevarefirmaer. Højt niveau af A,C og E-vitaminer, essentielle aminosyrer og andre naturlige mineraler.

Tidsmæssig fordeling

af Remmetang baseret på Naturbasens observationer:
Remmetang - ugentlig fordeling
Se også månedlig fordeling

Remmetang - månedlig fordeling

Biologi

: Remmetang har særbo, dvs., at der både findes han- og hunalger. Foreningen af sæd og æg sker om efteråret, hvor sædcellerne pumpes ud af kønsåbningerne og forenes med ægcellerne, enten i hunalgen eller i vandet. Sporerne driver rundt som planteplankton, ind til de fæstner sig på sten eller klippe. Her danner det nye individ en rund bæger- eller platformlignende struktur af få centimeters diameter, hvorfra de bændelformede skud vokser frem (nydeligt illustreret af Kresten Hansens foto i F&N). Algens levetid 3-5 år. Den assimilerer næringsstoffer fra vandet og lever desuden ved fotosyntese.Vokser derfor ikke på dybere vand end 20-30 m.

Levested

: Lever ikke i danske farvande, men større eller mindre dele af algen driver med strømmen til den jyske vestkyst fra Storbritannien og Norge.
Litteratur brugt til denne beskrivelse
www. Beach Explorer(tysk).

www. Naturcenterfosdalen.

De senest indberettede arter i Naturbasen: