Hyldeblomstchampus
Breckling´s Hyldeblomstchampagne 10 store hyldeblomstskærme (eller 15-20 små) 10 l. koldt vand 250 ml. hvidvinseddike 1 usprøjtet citron i skiver 1 kg (økologisk) sukker Læg blomsterskærmene i en rengjort spand sammen med de øvrige ingredienser og dæk til med et rent klæde. Lad blandingen hvile ved stuetemperatur i 3 døgn. Rør i blandingen en gang i mellem. Gør flaskerne rene (jeg bruger 1,5 l. Coca-colaflasker med skruelåg, de kan holde til trykket) og skyl dem til sidst i varmt vand tilsat lidt Atamon. Filtrer herefter Hyldeblomstvædsken gennem et rent klæde og hæld den på flasker. Lad flaskerne stå endnu et par dage ved stuetemperatur. Når der bankes let på flaskerne, og der dannes små bobler, er de klar til lagring ved kældertemperatur, ca. 10-15 grader. Nu varer det 2-3 måneder inden de kan serveres. God fornøjelse. -Torben. |