Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

17. marts 2015

Østlig Takvinge på Langholmen

I dag d. 16 marts 2015 fik jeg fra en der kikker på dagsommerfugle den melding, at hver gang han var ude og lede efter Østlig Takvinge her i marts, mødte han også samlere i samme områder.

Man kan konkludere at begge parter twitcher fund, i stedet for at finde dem på lokaliteter hvor de ikke er fundet før?

Desværre går parterne ikke i dialog selv om de deler samme interesse for dagsommerfugle, men i stedet kratlusker de omkring hinanden, det skaber rygter & konflikter.

Ok, man kan også møde hinanden ude i felten uden at twitche fund, men det er langt sjældnere.

Og jeg må indrømme at med den fokus der er på dagsommerfugle fra dem som kikker på dagsommerfugle, et voksende problem for dem som samler på sommerfugle der er ved at blive temmelig upopulære fordi de forsøger at samle på sjældne dagsommerfugle på meldinger de køre efter.

Her en frisk episode fra Utterslev Mose på Langholmen, hvor der foregår en omfattende pleje med støtte fra Utterslev Mose''s venner. Hvor der sidste år under trækket dukkede der enkelte Østlig Takvinge d. 11 juli 2014: www.utterslevmose.net/nyheder/

I foråret d. 13 april 2015 blev Østlig Takvinge genfundet i mosen. Desværre var det ikke kun mosen''s venner der læste meldinger på fugle&natur og dofbasen, det var der også enkelte kikkere & samlere der gjorde, for i går d. 16 marts dukkede der en samler op, som de folk der har med pleje at gøre, brugte lang tid på at holde samler væk fra den Østlig Takvinge ude på Langholmen.

Sådan en episode skaber stor vrede og frustrationer.:-S

Måske ligger løsningen lige for højrerebet? Er der nogen forslag?


Foto: Langholmen okt 2014. Fotograf; Lars Andersen

De senest indberettede arter i Naturbasen: