Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

31. juli 2014

Ny græshoppe for Danmark, Omocestus rufipes, fundet i antal på Romsø

I går var jeg på Romsø, for at eftersøge Sort Pragttorbist. På nordsiden af øen var der mange Lynggræshopper der sang, men sangen lød dog både svagere og kortere end normalt. Det viste sig, at det drejede sig om Lynggræshoppens nære slægtning, Omocestus rufipes, som ikke tidligere er kendt fra Danmark.

Den minder meget om Lynggræshoppe, men hannen kan ofte kendes på sin markante røde bagkropsspids, som Lynggræshoppe altid mangler. Rufipes mangler køl på panden, og det sidste palpeled er kridhvidt. Øjnene er hos rufipes større. Rufipes er ofte meget mørk i farven, hvor Lynggræshoppen som regel er lys brun og grøn, dog kan den også være mørk. Sangene er også ret ens, dog er rufipes sang kortere og svagere end Lynggræshoppens.

Jeg mener ikke, at det er en klimaart, så den har sandsynligvis altid levet i Danmark. Arten er uden tvivl sjælden i landet, men det er ret sandsynligt, at den også findes andre steder end på Romsø, så kig/lyt godt efter!

Det er bare så ærgerligt, at der ikke kan oprettes nye arter for tiden!Foto: Hjalte Kjærby

De senest indberettede arter i Naturbasen: