Hønseæg, økologiske: Hvorfor brune?
Jeg håber, jeg kan giver udtryk for min undren her: Før æggebakken med de 6 eller 10 æg lægges i indkøbsvognen, åbner jeg altid bakken for at forvisse mig om, at æggene (økologiske / frilands) er hele, og da finder jeg det påfaldende, at æggene altid er brune. Mine forældre havde i min barndom 5-6 høns som, så vidt jeg husker, leverede mindst 4 æg pr. dag. Vi boede tæt ved Roskilde fjord, hvor jeg - ligesom så mange andre - af og til hentede skaller af blåmuslinger, der var skyllet op i strandkanten. De blev knust og spredt ud i hønsegården sammen med foderet. Når disse skaller indgik i hønsenes foder, blev deres æg brune! Det var selvfølgelig økologiske æg, uanset om hønsene lagde hvide eller brune æg; farven havde intet med det økologiske at gøre. Hvorfor og hvordan "farver" man æggene brune? M.v.h. Berndt |