Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

24. april 2014

Er dette en han af Rødhalet Jordbi?

Fra min have i Malling, d.22.4.2014:

Denne Andrena-han (for så meget er jeg sikker på!) lignede jo "alle de andre", og så alligevel ikke. Det er umuligt at forklare sådan noget diffust noget med "mavefornemmelser", intuition osv., men det forekom mig, at der var noget særlig skønt ved denne bi ;-). Desværre blev det kun til det ene billede, så fløj den. - Jeg tænkte straks på, om det mon kunne være hannen af Rødhalet Jordbi (Andrena haemorrhoa), hvilket kunne forklare det særligt skønne ved den: hunnen af denne er min absolutte favorit-bi - den kender jeg så udmærket, og havde netop for få dage siden den glæde at se den her i haven for første gang i år. Men hannen af arten har jeg aldrig set (ikke bevidst ihvertfald).

Nu har jeg kigget i Galleriet og læst, hvad der var at læse om hannerne, og det var ikke meget. Problemet er, at jeg nok på mit eget billede her kan se en orange-agtigt behåret bagkropsspids, men det er jo ikke meget, man kan se pga. billedvinklen, så overbevist er jeg ikke. Måske kan sagen slet ikke afgøres udfra kun dette ene billede. Mon nogen alligevel kan fortælle mig, om min formodning er rigtig, eller om observationen bør droppes som for usikker?

Vh Elisabeth


Foto: Elisabeth Siegel

De senest indberettede arter i Naturbasen: