Observation af Almindelig Kåltæge

8. maj 2022


Almindelig Kåltæge (Eurydema oleracea) 6 Imago hanner+hunner


Midtjylland


Denne her kan jeg ikke finde i nogen af de mange grupper af tæger. De er meget markante med enten 3 røde eller hvide pletter.

De kravlede og fløj rundt i et par sennes-lignende planter på toppen af en stor bunde lerjord, så der kravlede jeg op for at fotografere dem. Jeg valgte med vilje at stå med ryggen mod husene bag mig.

En halv time senere sad jeg og nød en kop medbragt kaffe ved "gadekæret" halvvejs inde mod centrum. En ung mand kom cyklende, så mig og kørte hen mod mig. På bordet lå mine to kameraer, det ene med en stor zoom, det andet med makroen, så jeg var nem at spotte for ham.

Om det var mig, der tog billeder? Jo, han måtte da meget gerne se dem, hvis han ville. Men han skulle så bare lige finde ud af, hvad jeg lavede. Hans bedre halvdel havde set mig stå der på toppen 2½ meter oppe og fotografere, og var blevet bange for, om jeg måske også have fotograferet ind i huset, hvis der var noget at hente i nattens løb.

Så vi fik en god snak, og som han sagde til sidst, "jeg vil tage mine to børn med op på toppen, de skal da se de små livlige tæger".

Men, hvad er det for en art, både hans lille familie og jeg så?

Mvh. Egon.Almindelig Kåltæge (Eurydema oleracea)
Foto: Egon Krogsgaard
Almindelig Kåltæge (Eurydema oleracea)
Foto: Egon Krogsgaard
Almindelig Kåltæge (Eurydema oleracea)
Foto: Egon Krogsgaard
Almindelig Kåltæge (Eurydema oleracea)
Foto: Egon Krogsgaard

 Log ind

Log ind for yderligere informationer om dette fund

Log ind

De senest indberettede arter i Naturbasen: