Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

4. maj 2009

Egern og ræveskab

I min have i morges mødte det sørgelige syn mig af et næsten pelsløst egern, der for hvert tredje skridt stoppede for at klø sig. Jeg tænkte straks, at det havde skab. Jeg ringede til to vildtplejestationer for at høre, hvordan vi kunne hjælpe det stakkels dyr. Ingen af dem havde dog hørt om egern med skab. Den ene var pudsigt nok blevet ringet op tidligere på dagen med præcis samme spørgsmål. Jeg ringede til sidst til Falck, der kommer i morgen med en mårfælde. Falck-dyreambulance-manden ringede til mig senere, og han havde heller aldrig set eller hørt om egern med skab.

Jeg bor i Virum i Nordsjælland, og har ikke set ræve i to-tre år, da der jo var en frygtelig epidemi nogle år tilbage. Egern burde vel have fået skab dengang, og ikke nu, hvor rævene er så fåtallige.

Er der nogen der ved, om egern kan få ræveskab? Og hvis de ikke kan, hvilke hudsygdomme kan ellers have samme symptomer? Jeg har ALDRIG set et halvskaldet egern før, og jeg har godt nok fodret dem i mange år.

Venlige hilsner

Charlotte


De senest indberettede arter i Naturbasen: