Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

21. april 2008

Østlig Takvinge, Nymphalis xanthomelas i Blekinge

Lørdag d. 19 april var jeg sammen med Troells Melgaard, Lars Adler Krogh, Frank J. Abrahamson og Jan Eske Schmidt taget over i nærheden af Ronneby, Blekinge langs en ådal for at fotografere forårs-takvingerne.

Det var den første rigtige forårsdag, hvor anemonerne blomster. Vi så Ravn, Havørn, Sortspætte og hørte Lille Flagspætte, samt et Tranepar der fløj advarende omkring.

Vi så 4 stk. Kirsebær Takvinge/ Körsbärsfuks, Nymphalis polychloros og der var en svensk samler der fangede en enkelt Østlig Takvinge/ Videfusk, Nymphalis xanthomelas han, hvor han var så flink at vi måtte tage et foto af denne. Der fløj også Det hvide C, Dagpåfugleøje og Aurora hanner, samt andra tidlige forårsarter som Archiearis notha der er i familie med Birkedagugle, Archiearis parthenias.

Vi mødte flere folk som Pierre Stjernfeldt og Anders Brattström fra Sydostentomologerne; www.fsoe.se/nyhet/nyhet23

Samt 4 andre svenske Lepidopterologer der var for at holde øje med bestanden af Videfusk, Nymphalis xanthomelas.

Anders Brattström fortalte at Videfusk bestanden er stabil og findes over et større område her i Blekinge, og er set flere steder i det sydlige Småland. Dog enkelvis, og ikke særlig talrig!

I kan se fotos med Videfusk og Körsbärsfuks på: www.danske-natur.dk

Her fotos af en Videfusk, Nymphalis xanthomelas.


Foto: Lars Andersen

De senest indberettede arter i Naturbasen: