Se alle 

 ID-billeder

 • Fotograf: Thomas Kehlet
  Foto: Thomas Kehlet
 • Fotograf: Linda Kjær-Thomsen
  Foto: Linda Kjær-Thomsen
 • Fotograf: Thomas Kehlet
  Foto: Thomas Kehlet

Kendetegn

: Hannen (kokken) er farvestrålende og umiskendelig. Hovedet og rumpen er prydet med gyldne fjer, og halsen er sortstribet. Kroppen er rødlig med en blå/lilla ryg. Halefjerne er kanelgyldne og sortplettede. Hannen er normalt 90-110 cm i længden, hvor halefjerne udgør 2/3 af fuglens længde.

Hunnen (hønen) er noget mere "kedelige", i det at hun har en mørkere og sortplettet gyldenbrun fjerdragt som kan minde om hunnen af almindelige fasan's fjerdragt. Hun er dog mindre og har en kortere hale, og har en længde på 60-80 cm.

Guldfasan
Bedste identifikationsfoto udvalgt af Naturbasen medlemmer
Foto: Familien Ovesen

Forveksling

: Hannen har ikke nogen forveksling med danske hjemmehørende arter. Hunner kan forveksles med Alm. Fasan (hun), men der dog mindre og mere gylden.

Udbredelse

: Er typisk en bur/volierefugl, men undslupene eksemplarer ses hist og her i Danmark.
Guldfasan - udbredelseskort

Tidsmæssig fordeling

af Guldfasan baseret på Naturbasens observationer:
Guldfasan - ugentlig fordeling
Se også månedlig fordeling

Guldfasan - månedlig fordeling

Biologi

: Deres biologi er typisk for fasaner. De er fødesøgende på jorden, hvor de lever af frø, vegetativ materiale og insekter. Men de overnatter i træerne. Som med andre fasaner kan de flyve, men foretrækker at løbe på jorden.

Levested

: Fasanen stammer fra de skovbeklædte bjergregioner i det vestlige Kina, men er blevet spredt rundt som volierefugle over hele verden. Således er der nu at finde vilde bestande rundt omkring i hele verden.

De senest indberettede arter i Naturbasen: